Domain Ortamında, Group Policy ile Program ve Dosya Yükleme | TAZ - Sorunlar ve Çözümler

Domain Ortamında, Group Policy ile Program ve Dosya Yükleme



Policy oluşturup bunu bütün kullanıcı ve bilgisayarlara uygulamak için yapılması gerekenler.


Group Policy Managment giriyoruz;
Oluşturmak istediğimiz policy için domain ismimize sağ tıklıyoruz;



Oluşturmak istediğimiz kuralın adını yazıyoruz;



Yeni oluşturduğumuz kuralın üzerine sağ tıklayıp Edit diyoruz;



Açılan ekranda oluşturduğumuz policy ın nerelerde işlem ve kontrol sağlayacağını seçip gerekli düzenlemeleri buna göre yapıyoruz;


Bu işlemde yükleyeceğim sertifikayı tüm domain ortamında olan bilgisayarların çekmesini istiyorum. Bunun için izlemem gereken yol aşağıdaki gibidir; 



Seçtiğim kök klasörün alt dizininde bulunan Trusted Publishers klasörüne sağ tıklayıp Import diyorum. Burada yapacağım işlem diğer bilgisayarda da aynı kök dizinin altında bulunan Trusted Publishers klasörüne yüklenmesini sağlayacaktır..




Import dedikten sonra ki adımlarda yükleyeceğimiz sertifikayı seçip adımları onaylayıp sertifikayı domain ortamında ki Policy grubuna tanımlamış oluyoruz.


Buraya kadar yaptığımız işlemde Policy oluşturmuş bulunduk ve her şey hazırlanmış oldu. Şimdi yapacağımız işlem ise, hazırlamış olduğumuz Policy domain ortamında aktif hale getirmek. Bunun için Group Policy Managment a geri dönüyoruz. Oluşturduğumuz Policy orada görünmektedir.


Aktif etmek için domain ismimizin üzerine sağ tıklayıp "Link an Existing GPO" diyoruz.




Açılan menü de hangi Policy kuralının uygulanmasını istediğimizi seçiyoruz;
Kuralı seçip Ok dediğimiz taktirde kural aktif olmuş olacaktır.



Son olarak; kuralın güncellenmesi için cmd komut istemini açıp; gpupdate /force komutunu girip ENTER basıyoruz. Users ve computers tarafları güncelleniyor.


Not: Domain Server tarafında yaptığımız bu komutu aynı şekilde domain kullanıcılarının bilgisayarlarında da uygulamamız, yaptığımızın işlemin daha sağlıklı çalışmasında etkili bir rol oynayacaktır. 


Ek Not: Oluşturduğumuz kuralı tüm domain ortamına değil de belirlediğimiz domain kullanıcılarına uygulamak istiyor isek, hazırlamış olduğumuz domain listesinin üzerine sağ tıklayıp "Link Existing GPO" işlemini burada gerçekleştiriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

TAZ

Made with by TAZ

© 2017 TAZ, Tüm Hakları Saklıdır.